De wachttijden voor een examen bij het CBR zijn enorm lang! Soms meer dan 3 maanden! Begin daarom op tijd met het plannen!

Theorie

Het is een dingetje... Je theorie halen. Daar staat natuurlijk niemand om te springen, het is een verplicht nummertje. Maar toch is het een belangrijk onderdeel van je rijopleiding! Hoe kun je iets in de praktijk goed uitvoeren, als je de theorie niet kan toepassen? Ons advies is dus ook: haal je theorie voordat je aan de praktijklessen begint. Ben je al begonnen met praktijk lessen? Geen probleem! Begin wel zo snel mogelijk aan je theorie

Theorie halen?

Hoe leer jij? Ben jij een denker, een doener of misschien een dromer? De ene heeft een voorkeur voor zelf studie, de ander voor een cursus.

Je kunt bij ons een boek kopen en eventueel online vragen bestellen.

We hebben ook theorieles in onze app.
Dit werkt handig, je krijgt de theoriestof te zien in de app, korte uitleg, korte filmpjes en veel oefenvragen.
De app start weer waar je de vorige keer gebleven bent.
Erg handig voor onderweg in bus, in bed, op de bank, op school in de pauze enz. enz.

theorieboek
theorieles

Het examen

Je mag alleen theorie-examen doen voor de auto en motor als je zestien en een half jaar of ouder bent. Voor de bromfiets moet je 15 en half jaar oud zijn.
Het theoriecertificaat is anderhalf jaar geldig. Voor het aanhanger rijbewijs hoef je geen theorie examen te doen.

De norm om te slagen voor het examen auto is: minimaal 13 van de 25 vragen goed in het onderdeel gevaarherkenning, 10 van de 12 vragen goed in het onderdeel kennis en 25 van de 28 vragen goed in het onderdeel inzicht.

Het examen kun je reserveren op mijn.cbr.nl. Wij kunnen het ook voor je regelen. Neem dan even contact met ons op.

TIP: Als je je examen zelf reserveert, let dan goed op! Er zijn nep sites die op het CBR lijken en examens voor te veel geld doorverkopen. Dus volg deze link naar mijn.cbr.nl, dan zit je zeker op de goede site.

 

 

Zo gaat het bij het theorie-examen van het CBR