Aanhanger rijbewijs Vlijmen

Bij rijschool Bakker je aanhanger rijbewijs halen? Dat kan met een dag cursus. Je hebt dan eerst 6 uur aanhanger rijles. Daarna een examen bij het CBR. Dus 6 uur les, plus examen en pauze is in totaal 8 uur. Daarom is ons advies om het in 2 dag delen te doen.

Neem direct contact met ons op om een afspraak te maken. Of kom langs bij ons kantoor in Vlijmen. De koffie staat klaar!

Wanneer heb ik een aanhanger (E achter B) rijbewijs nodig?

Een aanhangwagen trekken mag altijd tot 750 kg. Daarboven mag ook, mits de auto + aanhangwagen + lading niet meer is dan 3500 kg volgens de kenteken bewijzen. Heb je een combinatie die zwaarder is dan 3500 kg? Dan heb je een aanhangwagen rijbewijs nodig.

Echter, als je met een combinatie gaat rijden onder de 3500 kg kan het toch handig zijn om een rijles te volgen. Bijvoorbeeld als je een caravan hebt gekocht, of het lang geleden is dat je met een aanhanger hebt gereden.

Wat moet ik doen voor mijn aanhangwagen rijbewijs?

Voor je begint met aanhanger rijles moet je natuurlijk in het bezit zijn van een auto rijbewijs. Na het lessen hoef je alleen een praktijk examen te doen bij het CBR. Theorie hoef je dus niet te halen. Daarnaast moet je als je begint met rijlessen een gezondheidsverklaring aanvragen. Doe dit op tijd, dit kan even duren.

kosten

Aanhangwagenpakket

Je aanhangwagenrijbewijs kun je halen binnen
1 dag of in 2 dagdelen.

Wat zit erin?
✓ 6 rijlessen a 60 minuten
✓  Praktijkexamen

629,- euro


Prijswijzigingen voorbehouden

 

 

Zo gaat het bij het praktijkexamen auto met aanhangwagen.